Met trots stellen wij aan je voor: Jeugdprins Pieter van de Weem❤️💛💚

Hallo, ik ben Pieter van de Weem. Ik ben 11 jaar en dit jaar de jeugdprins van de Foekepot in Mill. Ik zit in groep 7 van basisschool De Lens in Mill.


Als ik niet op school ben, zit ik vaak te gamen of ik ben aan het voetballen. Verder vind ik het ook leuk om gezelschapsspelletjes te spelen. Ik ben al 3 jaar bij de raad van de Foekepot. Alleen heb ik nog niet zoveel carnaval kunnen vieren. Dit jaar wordt de 2e keer dat ik het kan vieren met de Foekepot.


Ergens midden in Oktober vorig jaar zei mama dat we een vergadering hadden bij Chris-Jan. Ik vond het al wel raar dat mama en ik de enige waren die op de vergadering kwamen. Chris-Jan vroeg of ik de nar wilde worden dit jaar. Dat vind ik wel leuk, dus ik zei: Ja, leuk. Maar Chris-Jan zei dat het een grapje was en dat die wilde vragen of ik jeugdprins wilde worden. En toen kreeg ik traantjes in mijn ogen. Dat wilde ik zeker wel.


Op de dag van de mekkeravond was ik wel zenuwachtig. Ik wist ook niet met wie ik op het podium zou verschijnen. Dat zagen we pas van elkaar toen we ons om aan het kleden waren boven in Myllesweerd. Pas toen we door de poort heen kwamen gingen de zenuwen weg. Ik zag allemaal bekenden in de zaal staan. Mijn opa’s en oma’s waren er. Ik zag tantes en ooms in de zaal staan. Ik straalde helemaal zei iedereen.

Ik ben blij dat er dit jaar wel weer een beetje carnaval is en hoop ook veel mensen te zien dit jaar. Ik kijk er zelf heel erg naar uit om volgend jaar op de wagen van de Foekepot te mogen staan. Want omdat dit jaar carnaval anders is dan normaal hebben ze ons gevraagd of we volgend jaar ook weer de jeugdheersers willen zijn. En ja, dat wil ik wel.
Volgend jaar loop ik nog een keer voorop, ALAAF!!!

Tekst interview: Marcel Olivier | Foto: Mooi & Mooi Fotografie