Met trots stellen wij aan je voor: Jeugdprinses Dirkje Verweijen ❤️💛💚

Mijn naam is Dirkje Verweijen, ben 13 jaar en dit jaar de jeugdprinses van de Foekepot. Ik ga naar het Merlet college in Mill.

Mijn hobby’s zijn dansen, chillen met mijn vrienden en vriendinnen en dansen bij de Foekepot samen met de meiden van de Gemerinnekes. Ik dans sinds 2020 bij de Germerinnekes. Dus dit is mijn 2e jaar dat ik dat doe.

Ik kwam thuis na een dagje shoppen en toen zeiden papa en mama dat ik even moest gaan zitten, want ze moesten even ernstig met mij praten. Ik dacht “Oh nee, wat heb ik nou weer gedaan…misschien te veel geld uitgegeven met shoppen?”, haha. Want ze deden net alsof het heel ernstig was. Toen vertelde ze dat ze gebeld waren door een heel belangrijk persoon met een nog veel belangrijkere vraag. Ik schrok hier een beetje van, maar toen ze vertelde wat de vraag was, was ik door het dolle heen. “Of ik de jeugdprinses van Mill wilde zijn? Ja, natuurlijk wilde ik dat”. Ik was zo ontzettend blij echt niet te geloven.

De tijd was kort dus 2 dagen later, ging ik samen met papa en mama naar Eindhoven. We zijn in de ochtend gestart bij De Galazaak in Eindhoven, tipje van Chris-jan. Wat een geweldig feest was dat, zoveel mooie jurken hingen daar. Ik voelde me net een echte prinses. Daar heb ik natuurlijk ook goed gebruik van gemaakt en heel veel jurken aangehad. Maar toen ik uiteindelijk mijn jurk aan trok wist ik het meteen, deze was perfect alles klopte, dit zou hem zijn, mijn prinsessenjurk. Voor de zekerheid zijn we daarna nog even bij 2 andere winkels binnengelopen. Tja, je weet maar nooit. Maar ik wist eigenlijk al dat die ene blauwe jurk mijn prinsessenjurk ging worden. Dus weer terug naar winkel 1 en de keuze was gemaakt. Nog een kroontje en wat sieraden erbij en onze missie was geslaagd.

Ik ben normaal niet zo snel zenuwachtig, maar voor de mekkeravond was ik echt verschrikkelijk zenuwachtig niet normaal. Ook toen we op het podium stonden met prins Pieter, narrin Sterre, alle dansmariekes, de raad en de hele foekepot en ik het geroezemoes uit de zaal kon horen, stond ik te trillen op mijn benen. Maar toen de poort openging was het geweldig. Wat een feest en wat een opluchting eindelijk mocht iedereen het weten. In de zaal waren voor mij heel veel belangrijke mensen. Puk, mijn zusje, stond op het podium als dansmarieke, ze hoorde net daarvoor dat ik Prinses was geworden, dat was al heel komisch. In de zaal waren mijn opa’s, oma’s, tantes, ooms, neefjes, nichtjes maar ook veel vriendinnen en vrienden. Dit was echt zo geweldig mooi en we hebben er dan ook een super, geweldig leuke avond van gemaakt. Het was meteen 1 groot feest.

De verschijning dit jaar was al 1 groot feest en dit jaar is alles wat we mogen doen mooi meegenomen. Ik kijk wel uit naar als alles weer kan: de recepties, de pronkzitting, de optocht, feesten in de tent. Ik kan niet wachten tot we gewoon weer Carnaval kunnen vieren. Met z’n alle samen 1 groot feest maken, lekker dansen, hossen en genieten.

Tekst interview: Marcel Olivier | Foto: Mooi & Mooi Fotografie