Foekepot

Alle carnavalsactiviteiten voor jeugd en jongeren in Mill, vallen onder de Foekepot. Zij zorgen voor een jeugdprins en of prinses, een nar of narrin, de jeugdraad en de dansmariekes. Een vertegenwoordiger van de Foekepot maakt ook deel uit van het dagelijks bestuur van SCM ’t Gèrmelaand. Zo is ook de jeugd goed vertegenwoordigd binnen carnaval vierend Mill.

ACTIVITEITEN

De Foekepot organiseert diverse activiteiten. Hierbij gaat het o.a. om de Mekkeravond als start van het carnavalsseizoen. Tijdens deze avond wordt de jeugdcarnavalsschlager gekozen en verschijnen de nieuwe jeugdheersers. Maar ook de jeugd- en jongerenzitting is een activiteit van de Foekepot en ook de kinderoptocht valt onder hun verantwoordelijkheid. Samen met de lokale horeca zorgen zij ook voor voldoende aandacht voor deze doelgroep tijdens carnaval zelf in het Millse Aldendrielpark. Daar wordt sinds 2019 gezamenlijk carnaval gevierd in diverse tijdelijke feesttempels.

MEER

Maar ook verzorgen vrijwilligers van de Foekepot diverse hand en spandiensten binnen het gehele carnavalsseizoen. Zo helpen zij met het huis aan huis verspreiden van de Gèrmekrant en verzorgen zij o.a. de bar tijdens de Regionale Pronkzitting voor verstandelijk gehandicapten.

AANMELDEN

Belangstelling deel uit te maken van de groep vrijwilligers bij de Foekepot? Of wellicht lid worden van de dansmariekes en jeugdraad van elf? Neem dan contact op met de voorzitter van de Foekepot Chris-Jan Beerendonk tel. 06 – 21 51 59 02 of mail naar foekepot@germelaand.nl.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter