Ad Goossens en Willem Hermans Millenaren van het jaar 2020

Foto Cockie Kremers

Cabaret-duo Jut en Jul (Johnny de Man en Corné Kremers) benoemen tijdens hun optreden op de pronkzitting elk jaar een Millenaar van het jaar. Dit jaar deden zij dit door het ontbreken van de pronkzitting op een alternatieve wijze, namelijk live op zondag 17 januari in het L.O.M.-radioprogramma Het 12uurtje.

Ad Goossens en Willem Hermans zijn Millenaren van het jaar 2020. De 2 in Mill geboren en getogen trompettisten, gingen vorig jaar een samenwerking aan om in coronatijd her en der wat vermaak te brengen. Ad (78 jaar) en Willem (23 jaar) traden op bij tal van zorg- en verpleeghuizen. Ook bij particulieren stonden ze in de tuin om speciale verjaardagen of andere bijzondere momenten muzikaal te omlijsten. Afgelopen week verscheen ook een CD van dit muzikale duo. Terwijl Corné met Ad en Willem in het radioprogramma telefonisch sprak over deze CD, stond Johnny bij hen aan de deur met de medailles, bloemen, cameraman en fotograaf.

Iedereen kan elk jaar kandidaten aanmelden voor de titel Millenaar van het jaar. Dit keer waren er veel aanvragen voor Ad en Willem maar ook werden andere muzikanten en initiatiefnemers van creatieve ideeën genoemd om de coronatijd door te komen. Via Ad en Willem roemen en bedanken Jut en Jul dan ook alle andere muzikanten en creatievelingen die in coronatijd zorgden en nog steeds zorgen voor entertainment op lastige momenten.

Eerdere Millenaren van het jaar

Voorgaande jaren werden Paul Moors (2006), Willy Tijssen (2007), Jan vd Wiel (2008), Jan School (2009), Arie van Melis (2010) en René Teunesen (2011) benoemd tot Millenaar van het jaar. Corry en Piet Toonen werden Millenaren van het jaar 2012, het brandweerkorps van de gemeente Mill en Sint Hubert kregen deze titel voor 2013, Marietje vd Elzen werd Millenaar van het jaar 2014, Edd Verheijen van 2015, Hans Derks van 2016, Silvia Willems van 2017, Erwin van Gemert werd Millenaar van het jaar 2018 en Tijn van Dijk werd Millenaar van het jaar 2019. Ad Goossens en Willem Hermans mogen zich Millenaar van het jaar 2020 noemen.

Tijdens de pronkzittingen in 2022 zal de Millenaar van het jaar 2021 bekend gemaakt worden. Kandidaten aanmelden kan tot 1 december via een briefje naar Jut en Jul P.A. Morgenstond 15 in Mill en per mail naar duojutenjul@ziggo.nl