Blijven Boer Ties en Boerin Anna 2018 wel anoniem?

Aflevering 40 – Cliffhanger

Het is een wat bewolkte en regenachtige zaterdagochtend als de boerencommissieleden samenkomen in Huize van Boekel voor de eerste vergadering van aankomend carnavalsseizoen.

Voorzitter Koos Nabuurs heet de leden welkom en opent de vergadering. Er wordt stilgestaan bij vorig jaar, toen Bas de Veer en Wendie Wijdeven het boerenbruidspaar van ’t Gèrmelaand waren. Het was een goed jaar; een mooi bruidspaar, een prachtige bruiloft, de sfeer was goed en het was gezellig!

Uiteindelijk komt de voorzitter bij het laatste en tevens belangrijkste agendapunt: wie wordt het boerenbruidspaar van 2018? Aan Sjan van Boekel wordt gevraagd of alle deuren en ramen goed dichtzitten en wanneer dit gecontroleerd is, gaat de commissie van start. Ingezonden namen worden besproken, foto’s worden opgezocht, sappige verhalen passeren verschillende keren de revue en er worden afwegingen gemaakt. Na een aantal discussies zijn ze er unaniem uit wie Boer Ties en Boerin Anna zullen gaan vertegenwoordigen. Iedereen is zeer tevreden en Koos Nabuurs pakt zijn koffer en sluit voldaan de vergadering af.

Wat de leden van de boerencommissie echter niet weten, is dat er een dag eerder iemand binnen is geweest in Huize van Boekel. Om precies te zijn, in exact die ruimte waar altijd vergaderd wordt! Wie is die iemand? Wat moest die iemand in Huize van Boekel? Weet die iemand nu wie Boer Ties en Boerin Anna worden? Blijven Boer Ties en Boerin Anna 2018 nu wel anoniem?

De leden van de boerencommissie zijn inmiddels al naar huis als voorzitter Koos Nabuurs als laatste Huize van Boekel verlaat. Op de hoek ziet Koos Nabuurs een grijze bestelbus staan, welke wat louche en duister aandoet.

Hij knijpt zijn koffer wat steviger in zijn hand.

Er zit immers informatie in die niemand buiten de boerencommissie onder ogen mag komen!

Wat er vervolgens gebeurt zal de voorzitter nooit, maar dan ook nooit meer vergeten. Uit de bestelbus springt een onherkenbare man met maar één doel: de koffer van de voorzitter met informatie van onschatbare waarde. Een gevecht vindt plaats..

Wie wint het gevecht en gaat er met de koffer vandoor: de voorzitter of de onherkenbare man uit de louche bestelbus?

Benieuwd hoe dit afloopt? Op zaterdag 25 november 2017 de ontknoping!

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter