Boerenbruidspaar zegt ‘ja’

boerenbruidspaar germelaand mill
In huize De Veer hangt de boerenkiel en de boerenjurk al gewassen en gestreken aan de kast. Boer Ties en boerin Anna kijken uit naar hun boerenbruiloft op carnavalsmaandag bij ’t Lagerhuis in ’t Gèrmelaand.
Bas de Veer en Wendie Wijdeven vormen dit jaar het Boerenbruidspaar van ’t Gèrmelaand. Ze wonen samen met hun kinderen Sem, Finn, Mats en Jur aan de Rodenweg in Mill. Bas heeft sinds 2011 zijn eigen bouwbedrijf – GV Bouw en is voorzitter van Stichting Kinderfeesten Mill. Wendie werkt bij Bovendeert Schoenen in Uden en is gastouder bij Gastouderbureau Roos.
Op carnavalsmaandag 27 februari gaan ze in het ‘onecht trouwen’ als boer Ties en boerin Anna. Iedereen mag gratis meefeesten, met of zonder boerenkleding. Op de vraag of zij boerenpaar wilde worden, hoefden ze niet over na te denken. “We hebben zoveel enthousiaste verhalen gehoord van het vorige boerenpaar, dat we gelijk hadden van dat doen we”, vertelt Wendie.
Een dag voor de verschijning hebben Bas en Wendie hun kinderen vertelt dat zij het boerenbruidspaar zouden worden. “Na het eten kregen de jongens een koetjesreep als toetje en we vroegen hierbij wat staat er op die reep?” vertelt Bas. “Ja, een koe!” riepen de jongens. “Waar hoort die koe?” vroeg Wendie. “In de wei, op een boerderij,” antwoordden de jongens. “Dan hebben we jullie iets over boeren te vertellen,” vertelden Bas en Wendie aan de jongens. Na uitleg van wat de boerenbruiloft inhoudt waren ze gelijk enthousiast.
Op de dag van de verschijning vierden Bas en Wendie beiden hun verjaardagen. “Rond 21:30 uur hebben de jongens zich omgekleed in hun boerenkledij en kwamen zij als eerste tevoorschijn voor familie en vrienden. Voor sommige mensen was het al snel duidelijk dat wij het nieuwe boerenpaar waren,” vertelt Bas.
Wendie vult aan: “Toen iedereen inmiddels op de hoogte was, zijn wij ons gaan omkleden en kwamen Jos en Sjan en Bram en Lotte ons halen om mee te gaan naar Myllesweerd voor de verschijning.”
Met veel plezier denkt het boerenpaar terug aan het gesprek met Pieter van den Elzen. Voorgaande jaren was de BABS ook altijd aanwezig tijdens dit gesprek. Dit jaar niet, omdat het nog een grote verrassing is wie de BABS zal gaan zijn. Niet alleen voor het boerenpaar, maar voor iedereen. Het gehele gesprek is op band opgenomen. “Bas was te laat en ook dat staat op band,” vertelt Wendie lachend. “We hebben van alles verteld over wat we allemaal meegemaakt hebben. Een paar biertjes en wat uren later, kwamen de mooiste anekdotes op tafel,” vertelt Bas.
Het programma van de Boerenbruiloft maandag 27 februari in ’t Lagerhuis in Mill:
12.00 uur Zaal open; 12:30 uur Begin boerenbruiloft; 14:15 uur Receptie; 15:00 uur feest met René Goossens; 18:00 uur Boerenbuffet (€ 9,50, tot 16 jaar €4,00, aanmelden via boerenbuffet@germelaand.nl of 06-29287303); vanaf 18:00 uur feestdisco voor kinderen en ’s avonds Boeruh afterparty met Sjieke Bazen.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter