Boerenbruiloft stuit op enkele bezwaren

Vlinders in de buik, blosjes op de wangen en stralende blikken: boerenbruidspaar Ties en Anna, ook wel bekend als Gerard en Lydia Koetsier, zijn stapelverliefd. Geen betere basis voor een goed huwelijk, zou men denken. Toch leven er in ‘t Germelaand enkele bezwaren rondom de boerentrouwerij die op carnavalsmaandag plaatsvindt in een van de tenten in het Aldendrielpark.

Het is een prachtig boerenplaatje: Gerard, Lydia en hun zoon Jesse. De boerencommissie zag hen dan ook als ideale kandidaten voor de rol van Ties en Anna en waren verheugd toen zij daar bevestigend op antwoordden. Tijdens hun huwelijk in september afgelopen jaar leek er ook nog geen vuiltje aan de lucht en waren vrienden en familie meer dan bereid om het geluk van het kersverse bruidspaar te delen. Toch zien vrienden en familie nu, een paar maanden later, verschillende bezwaren waarom Ties en Anna niet in het boerenhuwelijksbootje moeten stappen. Aanleiding en redenen laten zij nog even in het midden, maar bruiloftsgasten kunnen zich voorbereiden op een interessant spektakel tijdens de boerenbruiloft. Wie namelijk denkt dat Ties en Anna de bezwaren aan zich voorbij laten gaan, heeft het mis. Zij zullen hun uiterste best doen om de aangevoerde bezwaren te ontkrachten en de Germen gerust te stellen. Ook de buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand, Anita van Gemert, maakt zich geen ernstige zorgen. “Ik zou mijn belangrijke bevoegdheid nooit inzetten bij een boerenbruiloft waar ik niet in geloof. De bezwaren van vrienden en familie komen voort uit goede bedoelingen, dus ik vertrouw er ook op dat Ties en Anna deze met overtuiging kunnen pareren”, aldus Van Gemert. Ook Pieter van den Elzen, al jarenlang creatief betrokken bij de boerenbruiloft, geeft aan vertrouwen te hebben in de liefde tussen Ties en Anna. Ook dit jaar zal hij de handgeschreven trouwakte voor het boerenbruidspaar verzorgen en ziet hij bezwaren van vrienden en familie geen standhouden. “Anna en Ties zijn voor elkaar gemaakt, dat kan iedereen zien. Bezorgde Germen zullen op carnavalsmaandag zonder meer gerustgesteld worden.”

Bij een dagelijks huwelijk zullen de meesten het niet in hun hoofd halen: bezwaar maken tegen de trouwerij van vrienden of familie. Bij de boerenbruiloft is het echter heel gewoon en zelfs erg leuk om mogelijke bezwaren uit te spreken naar het boerenbruidspaar. Bedenk een ludiek bezwaar, laat Ties en Anna daarop reageren en nodig hen vervolgens uit te bewijzen dat jullie bezwaar geen standhoudt. Is Ties na dit huwelijk nog wel romantisch genoeg? Laat hem maar eens zien hoe hij zijn Anna over de drempel draagt. Wees creatief en daag hen op bijzondere manier uit om hun liefde te bewijzen onder toeziend oog van de bruiloftsgasten.

Wil jij alleen of met een groepje bezwaar maken? Meld je aan via liekevandooren@live.nl. Je hoeft niet te vertellen wat je gaat doen, maar houd er rekening mee dat je stukje maximaal 5 minuten mag duren. De boerenbruiloft vindt plaats op carnavalsmaandag 4 maart vanaf 12.30 uur in het Aldendrielpark. Iedereen is welkom, we zien je daar graag!