Carnavalsseizoen in Mill start met muzikale strijd rond Gèrmebokaal

Foto Cockie Kremers “Brabants Bont is ook al enkele jaren een van de deelnemers bij de Blèravond”

Het carnavalsseizoen 2019 – 2020 van ’t Gèrmelaand start zaterdagavond 9 november in Myllesweerd in Mill. Dan zal vanaf 20.30 uur de muzikale strijd los gaan barsten om de titel carnavalsschlager 2020 en de bijbehorende Gèrmebokaal. José van Oijen zal deze Blèravond gaan presenteren, licht en geluid is in handen van Jack Roijendijk, DJ Sil (Manders) zal die avond zorgen voor de juiste muziek en Grandcafé ’t Lagerhuis is verantwoordelijk voor de horeca. Toegang is uiteraard helemaal gratis en aanmelden om deel te nemen met een carnavalsschlager kan nog tot woensdag 6 november via bleravond@germelaand.nl

Jury

Elke deelnemer aan de Blèravond heeft een prijs in de vorm van een geldbedrag. Daarnaast is er een creativiteitsprijs en uiteraard de Gèrmebokaal voor de winnaars. Iedere bezoeker krijgt bij binnenkomst een muntje, waarmee men in de pauze kan stemmen op de act die men het meest creatief vond. Hierbij gaat het niet persé om zang of tekst, maar welke act spatte qua vindingrijkheid of creativiteit van het podium. Voor de eindstand telt deze overigens niet mee. Naast wat juryleden zijn er ook anonieme juryleden in de zaal en ook zullen deelnemers zelf plus medewerkers van licht, geluid en horeca punten geven om zo de allerbeste carnavalsschlager van de avond op te waarderen tot Blèrlied 2020.

Programma

Verder zijn er die avond optredens van de GèrMills, zullen Bram en Renske (Schreven) als prinsenpaar van het vorige seizoen worden opgenomen in de club ex-prinsen en ex-prinsessen en verschijnen rond 23.11 uur hun opvolgers. Wie dat zullen zijn? Zeker is dat het een gezellige, spannende en muzikale avond zal worden.

Data

Muzikaal gaat het er ook vrijdagavond 22 november aan toe. Dan staat namelijk vanaf 19.00 uur in Myllesweerd de Mèkkeravond voor al het jeugdige Millse talent op het programma. Ook verschijnen die avond de nieuwe jeugdheersers. Op zaterdag 23 november is er voor het nieuwe prinsenpaar van ’t Gèrmelaand een prinsenreceptie. Deze start in Myllesweerd om 18.11 uur en rond 21.30 uur zal het nieuwe boerenbruidspaar tevoorschijn komen. Rond 22.00 uur zal ook bekend worden wie het nieuwe jongkerpaar dit seizoen zal zijn. Reserveer ook deze data in de agenda.

Meer

Check voor nog meer nieuws en informatie rond carnaval in Mill de diverse Social-mediakanalen, like sowieso de Facebookpagina van SCM ’t Gèrmelaand en zie www.germelaand.nl