Deelnemers aan carnavalsoptocht starten weer op

optocht

Foto: Raymond Roelofs

Rond deze tijd wordt meestal begonnen met de voorbereidingen om deel te nemen aan de carnavalsoptochten. Na 2 jaar geen echt carnaval gehad te hebben en daardoor ook geen optochten, valt het opstarten voor de meeste deelnemers niet mee. Toch merkt de organiserende commissie in het Millse Germelaand dat het wel weer begint te leven bij de vaste deelnemers aan deze jaarlijkse carnavalsoptocht, die zondag 19 februari weer door de Millse straten zal trekken.

Sinds enkele jaren is er een speciale groepsapp waarin vertegenwoordigers van de deelnemende groepen elkaar kunnen inspireren, helpen en stimuleren. Ook wordt er regelmatig materiaal aangeboden wat de ene groep over heeft en de ander wellicht kan gebruiken. Huidige maar ook nieuwe deelnemers aan de Millse carnavalsoptocht kunnen zich voor deze app aanmelden door een mailtje te sturen naar optocht@germelaand.nl. Ook als er vragen zijn over de optocht kan men via dat adres de organiserende commissie bereiken.

In Sint Hubert wordt de carnavalsoptocht verplaatst van zondag naar carnavalszaterdag. Hierdoor is het voor deelnemers aan de Sint Hubertse optocht makkelijker om ook in Mill mee te doen. Ook die deelnemers kunnen hun deelname en of belangstelling om in Mill deel te nemen melden via een berichtje met naam en adresgegevens plus telefoonnummer naar optocht@germelaand.nl.

Meer weten over carnaval in Mill en alle actuele ontwikkelingen? Check de social mediakanalen en zie regelmatig www.germelaand.nl