Gèrme Paplepel

Op 21 januari 2024 werd Ut Gèrmelaand een Germke rijker. Lucas was net vier dagen oud, toen zijn trotse opa en oma de Gèrme Paplepel voor hem aanvroegen.

Het kan niet anders dan dat Lucas een carnavalsvierder wordt. Mama was vroeger jaren dansmarieke bij De Foekepot. De papa van Lucas zit bij de Raad van Elf van De Ulewappers uit Sint Agatha en papa en mama doen al jaren mee aan vele optochten in de omgeving.

Maar ook via zijn overgrootopa en -oma krijgt Lucas het carnaval met de paplepel ingegeven. Overgrootopa Frans Linders vierde dit jaar namelijk zijn 60-jarig jubileum als ex-prins van Ut Gèrmelaand en destijds stond de overgrootoma van Lucas als dansmarieke aan zijn zijde.

Naast Prins was overgrootopa Frans de grondlegger van Carnaval Mill en voor de vele functies die hij heeft bekleed en zijn betrokkenheid binnen SCM, is overgrootopa Frans benoemd tot ere-Gèrm van Stichting Carnaval Mill.

Het kan bijna niet anders dan dat we Lucas later bij de jeugdraad de polonaise zien lopen en mag hij misschien wel ooit de scepter zwaaien over De Foekepot of Ut Gèrmelaand.

Een alaaf voor jou, lieve Lucas!