De Gèrme Paplepel

Onlangs ging de voorzitter langs bij een opa en oma, die voor hun kleinzoon de Gèrme Paplepel aanvroegen. Nietsvermoedend kwam mama met Germke Rev, die op 16 maart jl. in Ut Gèrmelaand geboren werd, naar de poort, waar zij de paplepel overhandigd kreeg. Al snel kwamen papa en de rest van de familie ook even kijken.

Het kan bijna niet anders dan dat Rev carnaval in zich moet hebben. Mama is namelijk al jaren, op vele fronten, actief bij De Foekepot en ook papa heeft zich de laatste jaren ingezet als vrijwilliger bij deze mooie club.

De oom van Rev verscheen een aantal jaren geleden als jongker, was actief binnen de jongkercommissie en wist tijdens een van pronkzittingen ook nog eens de lachers op zijn hand te krijgen in de buutton.

Maar ook opa en oma zelf moeten we in dit verhaal niet vergeten. Zij waren vroeger lid van de Raad van 11 en spelen al jaren de vrolijke  carnavalsdeunen bij joekskapel Moi Zat!

En om dan nog een stapje terug te gaan, werden in 1992 de  overgrootopa en -oma in het onecht verbonden als boerenbruidspaar.

Dus Rev, eet goed van de Gèrme Paplepel, dan zien we jou later misschien wel bij de jeugdraad of als jongker het carnavalsfeestje meevieren.

Een alaaf voor jou, lieve Rev.