Geslaagde pronkzittingen met veel humor en show door uitsluitend eigen artiesten in Mill

Foto Cockie Kremers

“Eindelijk, we mogen weer!” Dat was vaker dan eens te horen in de kleedruimte voor deelnemers aan de pronkzittingen in Mill. Want na 2 seizoenen zonder deze zittingen bleek dat deelnemers er weer enorm veel zin in hadden. Maar ook na afloop van de pronkzittingen was eenzelfde reactie te horen van de bezoekers. “Dit heb ik echt gemist, een avond lekker lachen en genieten van optredens door eigen lokale artiesten.” En gelachen en genoten werd er zeker van een programma wat bol stond van zang, dans, humor en dit alles muzikaal omlijst door Toeternietoe en Moizat.

De zittingen begonnen sprookjesachtig. Prinses Suus droomde van carnaval, maar nadat prins Bas haar wakker kuste bleek het gelukkig geen droom te blijven, want carnaval in Mill gaat vol door! SCM ’t Germelaand beschikt over veel jeugdig danstalent. Dat was te zien bij de optredens van de Elfkes en Germerinnekes, dit zijn de dansmariekes van de Foekepot. Hun droom? Doorgroeien en ooit deel uitmaken van de GerMills. Deze brachten zowel een energieke show- als gardedans op de planken.

Dit keer waren er 2 nieuwe acts op de zittingen. Tosti zonder Kaas verzorgde een Liedjesbingo waarbij door de bezoekers volop werd meegezongen en uiteindelijk had iedereen Bingo! Ook nieuw in het programma was de Millse Taxichauffeur. In de ton vertelde Gerard v.d. Buijs over zijn werk als chauffeur en wat hij meemaakte. Alle 2 deze nieuwe acts hadden een prima debuut.

Over een debuut gesproken, Mien Debuut was ook weer van de partij. Als echte roddelkoningin vertelde Marianne van Hal over wat er in en rond Mill zoal gebeurde. Geroddeld werd er ook bij het optreden van Jut en Jul, maar ook hadden zij het over de voordelen om lokaal te kopen wat men lokaal kan kopen en maakten zij de Millenaar van het jaar bekend. WAD was aanwezig op een voorlichtingsavond van het Merlet in Mill en bespraken de meest uiteenlopende lokale ontwikkelingen. Dit alles werd voorzien van liedjes met lokale actuele teksten.

Dat een act ook zonder tekst kan lieten de Los Amigo’s zien. Zij zaten in een bioscoop om te genieten van een film. Maar wat als er weinig ruimte is en iemand op weg is naar zijn of haar zitplaats? En wat als 2 geliefden die niet naast elkaar zitten elkaar toch aan willen raken? Dan krijg je zeer humoristische situaties. Humoristisch was ook weer het optreden van Duk Zat. Hun optreden speelde zich af bij Albert Heijn aan de Markt. Een optreden met sterke woordgrappen en veel grappige gebeurtenissen voor en achter de kassa. 

De Bravro’s waren dit keer op de Millse kermis. Sinds Mill onderdeel is van de gemeente Land van Cuijk wordt Mill alles afgepakt. Zelfs het mooie weer ontbrak tijdens de laatste kermis net als de vertrouwde HollyHolly. Dit alles was verwerkt in sterke teksten en goeie liedjes. Na de vorige keer hun inspiratie in Volendam opgedaan te hebben, waren de Ex-prinsen dit keer naar Duitsland geweest voor hun act. Zij sloten de pronkzittingen af met veel bekende Duitse schlagers die zij op hun eigen bekende creatieve wijze vertolkten.

Marinus Verweijen presenteerde deze zitting voor de laatste keer. Hij werd door de organiserende commissie en bezoekers bedankt voor zijn inzet. Stichting Carnaval Mill kan met tevredenheid terugkijken op deze zittingen. Voor het eerst verzorgde vrijwilligers namens SCM ’t Germelaand de horeca in samenwerking met Myllesweerd. Ook dit bleek een succesvolle aanpak. SCM bedankt alle artiesten, de organiserende commissie, alle vrijwilligers voor hun inzet tijdens en rond deze pronkzittingen en het publiek voor hun aanwezigheid. Op naar een fantastische carnaval.

Zie voor een fotoverslag van deze zittingen de social media van ’t Germelaand en www.germelaand.nl