In Memoriam Bart Polman

Op 13 maart jl. ontvingen wij het droevige bericht van het overlijden van Bart Polman.

In 1982 verscheen Bart als Prins Bart d’n urste met zijn echtgenote Prinses Diny als prinsenpaar van Ut Gèrmelaand. “Vat ’n pilske op z’n tied mar nie teveul dan kriede ok gen spiet!”, was de lijfspreuk waarmee Bart dat jaar vol trots voorop ging in de polonaise. 

Een jaar lang regeren over Ut Gèrmelaand vonden Bart en Diny in één woord fantastisch. Zij zagen het carnavalsgebeuren als één groot familiefeest en zo hebben zij hun carnavalsjaar ook ervaren. In de carnavalskrant blikt Prins Bart terug op een geweldige periode waarin hij en Diny hun hart en ziel hebben gegeven aan carnaval 1982 en herinneringen hebben gemaakt die hen nooit meer worden afgenomen.

Bart was een muzikant in hart en nieren. Zijn trompet was zijn alles. Als fanatiek lid van boerenkapel de Dorstknuppels was Bart het carnaval dan ook niet vreemd. De Dorstknuppels zorgden lange tijd voor de muzikale begeleiding van zo’n beetje alle carnavalsactiviteiten van Ut Gèrmelaand. Maar ook voor muziek voor een carnavalsschlager was Bart wel te porren. Hoe bijzonder was het dat Bart in zijn prinsenjaar de muziek schreef van de winnende carnavalsschlager “’t Narrefest”.

Bart, een laatste alaaf voor jou, rust zacht.

Namens SCM Ut Gèrmelaand, Leon Claessens, voorzitter