In Memoriam Jan van Grinsven

Op 14 september jl. ontvingen wij het droevige bericht van het overlijden van Jan van Grinsven.

In 1973 verscheen Jan als Prins Jan d’n Twedde met aan zijn zijde zijn echtgenote Mariet. Met Jan z’n lijfspreuk: “In Mill kan alles, laot ut nog us zien mit die daag” ging hij dat jaar vol trots voorop in de polonaise. 

Al voor zijn verschijning als prins was Jan actief binnen carnaval Mill. Zo was hij voorzitter van de ex-prinsen, aandrager van de prinsengarde en was hij zelf vele jaren gardelid. Ook was Jan mede-oprichter en organisator van de bléravond, de opening van het carnavalsseizoen.

Tijdens het 44-jarig jubileum van de Stichting heeft Jan, samen met Frans Keurentjes en Frans Linders een geweldige foto tentoonstelling samengesteld. Jan was een voorvechter voor een jaarmotto tijdens de carnaval en had ook zitting in het organiserende bestuur.

Dat Jan Mill een warm hart toedraagt, blijkt wel uit het feit dat hij ondanks dat hij naar Uden verhuisde, altijd present was bij het rondbrengen van de carnavalskrant en tijdens de ex-prinsenvergaderingen. Op die ex-prinsenvergaderingen, waar Jan tot op het laatst aan deelnam, was hij een graag geziene gast, die gewaardeerd werd om zijn mening. Steevast dronk Jan na afloop van de vergadering graag een drankje mee.

Jan was een man van tradities, die vernieuwingen scherp in de gaten hield. Maar als er ergens een geintje uitgehaald kon worden, was Jan erbij.

Het overlijden van zijn vrouw Mariet heeft grote impact op Jan z’n leven gehad. Het leven lachte Jan weer toe, toen Betsy in zijn leven kwam. Samen hebben zij mooie jaren beleefd.

Jan was een op en top Millenaar en carnavallist in hart en nieren.

Wij koesteren alle mooie herinneringen aan Jan.

Jan, rust zacht.

Een laatste alaaf!

Namens SCM Ut Gèrmelaand, Leon Claessens, voorzitter