In Memoriam Pieter van den Elzen

Vandaag, op carnavalsdinsdag, ontvingen wij het droevige bericht van het overlijden van Pieter van den Elzen. Als fervent carnavalsvierder is Pieter beter bekend als Pietje de Grondwerker.

Jarenlang had Pieter tijdens zijn buuts als Pietje de Grondwerker de lachers op z’n hand. Pietje stond nog niet in de ton of het publiek zat al met een grote lach te wachten op ruim een half uur vermaak vol verhalen over Millse mensen en actuele zaken en dat deed hij op zijn eigen bekende wijze met een Zeelandse tongval. En stond de pronkzittingcommissie dan naar het horloge te wijzen als teken dat Pietje zijn buut af moest ronden, trok Pietje zich daar niets van aan en maakte zijn buut rustig af tot de laatste zin….en zoewe!

Niet alleen was Pieter actief tijdens de pronkzittingen. Ook was hij in 1990, samen met zijn Marietje, het boerenbruidspaar van Ut Gèrmelaand. Dat het door velen werd gewaardeerd wat hij allemaal deed voor de Millse samenleving, werd wel duidelijk toen hij, samen met Bert Verweijen, zich Millenaar van het jaar 2021 mocht noemen.

Maar Pieter hoefde niet altijd in de spotlights te staan. Zo was hij ook jaren lid van de technische commissie van Ut Gèrmelaand. Je hoefde Pieter maar te vragen en hij stond, samen met alle andere mannen van de commissie klaar om de Gèrmestal feestelijk aan te kleden of alle schilderijen van de ex-prinsen op te hangen. Maar ook de woensdag na carnaval was Pieter al vroeg op pad met zijn oranje vrachtwagen om bij het prinsenpaar het bord uit de tuin te halen.

Pieter was een carnavalist in hart en nieren. Was het niet op het podium of achter de schermen, dan was het wel op de verschillende activiteiten waar hij graag een biertje meedronk.

Wij koesteren alle mooie herinneringen aan Pieter.

Hawdoe, Pietje de Grondwerker, rust zacht.

Namens SCM Ut Gèrmelaand, Leon Claessens, voorzitter