Jaarlijkse Gèrmekrant valt deze zondag huis aan huis in de bus in ’t Gèrmelaand

Door de bekende redenen kan carnaval zoals we carnaval kennen niet doorgaan. Geen activiteiten als Blèravond met verschijning van nieuw prinsenpaar, geen Mèkkerbal met verschijning van de jeugdheersers, geen receptie met verschijning van het nieuwe boerenpaar en jongkerpaar en geen pronkzittingen. Maar ook geen gezamenlijk groot feest in het Aldendrielpark gedurende het lange carnavalsweekend. Maar wat er wel komt: de Gèrmekrant!

De krantencommissie binnen Stichting Carnaval Mill wilde het carnavalsgevoel toch vasthouden en besloot een bijzondere Gèrmekrant samen te stellen. De commissie dook de archieven in en verzamelde veel foto’s en verhalen uit ruim 60 jaar carnaval in Mill. Hierbij kon men ook putten uit veel kennis en fotoboeken van enthousiaste carnaval vierende Gèrme. Het resultaat is een mooie, kleurige en meer dan lezenswaardige carnavalskrant waaruit blijkt dat carnaval in Mill zowel vroeger als nu voor iedereen een fantastisch feest is.

Om de huidige coronamaatregelen zo veel als mogelijk te respecteren, zal de Gèrmekrant deze zondag (7 februari) wel huis aan huis worden bezorgd, maar zal men niet aanbellen voor de gebruikelijke vrijwillige bijdrage. In de krant is in het redactionele voorwoord het rekeningnummer van ’t Gèrmelaand te vinden zodat men een (kleine) bijdrage over kan maken. Gezien de ook voor Stichting Carnaval Mill lastige financiële situatie doordat alle activiteiten zijn geannuleerd, hoopt het bestuur en alle vrijwilligers binnen SCM ’t Gèrmelaand (mits mogelijk) op uw steun. Sponsoren kan heel makkelijk, want er is in de Gèrmekrant een QR-code afgedrukt. Door deze te scannen komt men direct op de juiste pagina met betaalrekening van SCM ’t Gèrmelaand bij de Rabobank.

Nu alvast wenst de krantencommissie van de Gèrmekrant alle Gèrme veel leesplezier en danken zij de adverteerders die de Gèrmekrant mede mogelijk hebben gemaakt. Meer weten over SCM ’t Gèrmelaand? Volg ze via diverse social mediakanalen of zie www.germelaand.nl

Foto Kristel Beelen Mooi & Mooi Fotografie