Silvia Willems Millenaar van het jaar 2017

Tijdens de 1e pronkzitting van ’t Gèrmelaand werd op zaterdagavond 20 januari Silvia Willems benoemd tot Millenaar van het jaar 2017. Deze verkiezing werd door cabaretduo Jut en Jul voor het 12e achtereenvolgende jaar georganiseerd. Elk jaar maken zij tijdens hun optreden de nieuwe Millenaar van het jaar bekend.

Silvia Willems

Silvia is een van die vrijwilligers die zowel achter als voor de schermen het verschil kan maken. In het verleden was ze samen met haar echtgenoot Toon één van de kartrekkers bij de Foekepot en verantwoordelijk voor het jeugdcarnaval in Mill. Ook bij toneelvereniging Miamtoca vervulde ze diverse functies. Sinds het bestaan van Myllesweerd is ze ook daar regelmatig als vrijwilligster te vinden maar verder is ze bij tal van evenementen inzetbaar als er taken voor haar zijn. Waar zij deze titel echter ook aan te danken heeft is aan haar vrijwilligerswerk bij hospice de Cocon in Sint Anthonis. Hier is Silvia één van de vrijwilligers die er terminale gasten verzorgen en begeleiden in de laatste fase van hun leven. Een taak die niet voor iedereen is weggelegd maar die Silvia al verschillende jaren enkele dagen per week met veel liefde en zorg op zich heeft genomen.

Millenaren

Voorgaande jaren werden Paul Moors (2006), Willy Tijssen (2007), Jan vd Wiel (2008), Jan School (2009), Arie van Melis (2010) en René Teunesen (2011) benoemd tot Millenaar van het jaar. Corry en Piet Toonen werden Millenaren van het jaar 2012, het brandweerkorps van de gemeente Mill en Sint Hubert kregen deze titel voor 2013, Marietje vd Elzen werd Millenaar van het jaar 2014, Edd Verheijen van 2015 en Hans Derks van 2016. Silvia Willems mag zich vanaf nu dus Millenaar van het jaar 2017 noemen.

Verkiezing

Ook tijdens de pronkzitting in 2019 zal Jut en Jul weer iemand benoemen tot Millenaar van het jaar 2018. U kunt hiervoor kandidaten aanmelden. Stuur per post het wie, hoe en waarom naar Jut en Jul aan de Morgenstond 15 of mail naar duojutenjul@ziggo.nl

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter