Sleuteloverdracht aan gemeentelijke dors(t)lustige hoogheden in Aldendrielpark Mill

Traditioneel ontvangen de prinsen en prinsessen van de Bokken, Germe, Klotstekers en Verkuskoppe vlak voor carnaval de sleutels van hun dorpen uit handen van de burgemeester.

Dit gebeurde tot 2012 in de hal van het gemeentehuis en daarna in de theaterzaal van Myllesweerd. Dit jaar is carnaval in Mill anders dan alle voorgaande jaren en zo ook de sleuteloverdracht.

Aldendrielpark

Carnaval wordt dit jaar in ’t Gèrmelaand gevierd in het Aldendrielpark. Alle Millse horecagelegenheden sluiten de eigen deuren en verzorgen in 4 verschillende feesttempels 5 dagen een carnavalsprogramma. Ook de sleuteloverdrachten zijn daardoor in het Aldendrielpark.

Sleutelovedracht

Op vrijdagavond 1 maart zal in de tent met de naam Gèrmestal om 18.00 uur de jeugdsleuteloverdracht gehouden worden. Aansluitend is er een speciaal muziekprogramma in de Gèrmestal voor alle jeugdheersers, hun gevolg en alle andere feestneuzen. De toegang is uiteraard net als alle andere dagen tijdens carnaval helemaal gratis.
Zaterdagavond 2 maart zal in deze sfeervolle feestelijke Gèrmestal om 20.00 uur ook de sleuteloverdracht aan alle grote prinsenparen uit onze gemeente plaats gaan vinden. Aansluitend barst ook daar dan het feest los met een muziekprogramma waarmee carnaval 2019 definitief van start kan gaan.