William van Gemert 25 jaar ex-prins

Bij stichting Carnaval Mill is het gebruikelijk dat voorafgaand aan de prinsenreceptie de prins van 25 jaar geleden officieel gehuldigd wordt en de zilveren jubileumspeld krijgt opgespeld. Vanwege de welbekende coronaregels zijn er dit jaar geen carnavalsactiviteiten en dus ook geen mogelijkheid om de prins van 25 jaar geleden te huldigen. Toch wil de club van ex-prinsen en ex-prinsessen aandacht besteden aan het feit dat William van Gemert dit jaar 25-jaar ex-prins is.

In 1996 verscheen Prins William den Urste als heerser van Ut Gèrmelaand. In zijn proclamatie lees ik dat William geboren is in het Klotstèkersriek en groot geworden is in Ut Gèrmelaand. Op het moment dat William gevraagd werd als prins van Ut Gèrmelaand was hij als secretaris van Stichting Carnaval Mill (SCM) al nauw betrokken bij de carnaval in Mill. Naast deze bestuursfunctie was William toen al een carnavalsvierder in hart en ziel. Zo was hij actief bij het dweilorkest Toeternietoe en was hij met carnaval van vrijdag- tot dinsdagavond te vinden in de kroeg.

William was de eerste prins van Ut Gèrmelaand die ook jeugdprins is geweest bij de Foekepot. Een prins uit eigen kweek. Beter kan het niet! Op het moment dat Prins William regeerde waren Jeugdprins Nico Haverman en nar Gert-Jan v.d. Broek de heersers bij de Foekepot. Zij herinneren zich nog het ziekenbezoek bij prins William, die een paar weken voor de carnaval zijn kaak brak bij een val met zijn brommer.

De bijdrage van William aan carnaval Mill is eigenlijk niet te beschrijven. Hij was secretaris en voorzitter van de Stichting, secretaris bij het bestuur van ex-prinsen, lid van bijna elke werkgroep binnen SCM en feest-DJ van de oergezellige carnavalsmiddagen. Kortom het lijkt wel of William van carnavalsvieren zijn beroep heeft gemaakt.

Op zijn verjaardag, vandaag woensdag 10 februari, hebben we namens de ex-prinsen en ex-prinsessen William ’s morgens verrast met een mooi boeket en de welgemeende felicitatie voor zijn verjaardag en zijn 25-jarig jubileum als ex-prins.

Met een vette knipoog naar zijn oorspronkelijke lijfspreuk eindig ik met een aangepaste spreuk: “Mi William van Gemert op ’t bal, hedd unne ‘crimineel” goeie carnaval!”

Namens alle ex-prinsen en ex-prinsessen | Voorzitter ex-prinsen: Jos van Boekel

Foto Cockie Kremers