De boerenkiel, rooie zakdoeken en overige boerenkledij liggen inmiddels schoongewassen in de kast want de boerenbruiloft zit er weer op.

In het Gèrmelaand waren Bas en Wendie de Veer dit jaar het boerenpaar Ties en Anna. Samen met heel veel familie, vrienden, kennissen en ander volk, kijken zij terug op een geweldig mooi carnavalsfeest. Naast ons eigen prinsenpaar Prins Marco II en prinses Marijke, kwamen ook prins Kees en prinses Leonie van de Klotstekers uit Wilbertoord het boerenpaar feliciteren. Maar ook vrienden en carnavalshoogheden uit het verre De Hoef, vlakbij Amsterdam, kwamen dit jaar naar ’t Gèrmelaand. Vanuit hun Stampersgat werd onze Boerenbruiloft daar zo gepromoot dat er een taxibusje vol carnavalsvierders naar Mill kwamen en dat allemaal onder leiding van hun Prins en Prinses.

’s Morgens werd het boerenpaar door Tiny Wijdeven, de vader van boerin Anna, opgehaald in een Daf uit 1971, welke voorheen als touringcar doorging maar nu omgebouwd is tot camper. Zij werden gevolgd door een stoet van tractoren vanuit buurtvereniging De Bruggen.

Na de fotoshoot in een boerensetting, afgestemd op het leven van het boerenpaar, werden boer Ties en boerin Anna in het onecht verbonden door Buitengewoon Ambtenaar Burgerlijke Stand (BABS) Anita van Gemert. Het was voor het Boerenpaar een complete verrassing dat hun buurvrouw dit jaar de BABS was. De boerencommissie en Anita hebben tot op het laatste moment de naam van de Buitengewoon Ambtenaar geheim kunnen houden.

Vele gasten feliciteerden Ties en Anna met hun boerenhuwelijk en na het boerenbuffet is het nog lang gezellig geweest in café ’t Lagerhuis. Kortom, het was een enorm mooi feest!

“Wij hebben een geweldige dag gehad waarin we genoten hebben van begin tot eind”, vertellen Bas en Wendie een dag na de boerenbruiloft enthousiast. “We vergeten dit nooit meer!”. Voor het nieuwe boerenpaar volgend jaar hebben Bas en Wendie alvast een boodschap: “Geniet van alle vele bijzonder mooie momenten die komen gaan, met als hoogtepunt de bruiloft! Het is een ervaring die super is!”.

De boerencommissie komt niet alleen binnenkort samen om na te praten over de boerenbruiloft van 2017, maar ook al om na te denken over volgend jaar. Wie zal volgend jaar boerenpaar worden?

Kent u een goede kandidaat of mogelijk zelf meerdere? Stuur deze namen dan door naar: boerencommissie@germelaand.nl.

Wie weet is jouw kandidaat volgend jaar wel het 40ste boerenbruidspaar van ’t Gèrmelaand!

 

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter