Nieuwe carnavalswagen voor De Foekepot

Afgelopen periode zijn er heel wat vrijwilligers enorm actief geweest in de aanloop naar de optocht te Mill. Omdat Stichting Carnaval Mill in de toekomst naar een ongemotoriseerde optocht toe wil werken, maar zeker ook vanwege het Jubileumjaar van de Foekepot, hebben diverse ontzettend enthousiaste mensen de koppen bij elkaar gestoken en zijn aan de slag gegaan.
Er zijn enorm veel uren gestoken in het maken van een prachtige carnavalswagen. Allereerst is het onderstel aangepast, zodat men de nieuwe wagen gemakkelijk zonder motor kan duwen.
Daarna zijn er een paar heel creatieve mensen geweest die een ontwerp bedacht en getekend hebben. En dan begint het, dit moet dan in het echt nagemaakt worden. Daarvoor moet de tekening op schaal uitvergroot worden. Er wordt een karkas gemaakt en dan kan het plakken van kranten (een soort papier maché) beginnen. Als dit klaar is zal dit goed moeten opdrogen waarna men een polyester laag gaat aanbrengen. De volgende stap is het schilderen van de wagen. Zo op papier lijkt het allemaal mee te vallen, maar in de praktijk betekent dit een heleboel werk,waar heel veel vrije uurtjes mee gemoeid zijn. Maar dat vinden al deze vrijwilligers geen enkel probleem. Ze zijn er voor de volle 100% tegenaan gegaan.
En het resultaat mag er wezen. Het is een prachtige carnavalswagen geworden waar de Foekepot enorm trots op zal zijn. Hiermee kunnen ze weer jaren vooruit. En tijdens de grote optocht kreeg de nieuwe carnavalswagen zijn vuurdoop.
Jeugdprins Mike, Jeugdprinses Wies en Narrin Anouk hadden de eer om als eerste Jeugdheersers op deze nieuwe carnavalswagen te mogen staan. Dat was zeer zeker genieten voor hen. Wat stonden ze toch te stralen.
De ouders die dit allemaal verwezenlijkt hebben, waren tijdens de optocht supertrots op hun creatie. De Foekepot wil graag alle mensen die eraan meegeholpen hebben om deze wagen te realiseren enorm bedanken. Bijvoorbeeld de mensen die kranten gespaard hebben, maar bovenal de sponsoren die een enorme steun voor de bouwers zijn geweest. En zeer zeker willen de bouwers en de Foekepot, de familie Gerrits heel hartelijk danken voor alles wat ze gedaan hebben om tot de realisatie van deze mooie carnavalswagen te komen, zoals het ter beschikking stellen van hun loods en de gastvrijheid die de bouwers daar genoten hebben. HET WAS SUPERTOF!!!

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter