De volgende Millse knaller is een feit: “Mill is wa ik wil”

SCM ’t Germelaand viert eind oktober het 66 jarig bestaan van carnaval in Mill. Om dit nog wat extra’s te geven is er een nieuw lokaal nummer gemaakt door René Goossens. Dit nummer is vanaf 13 oktober gratis te downloaden vanaf www.germelaand.nl en www.milliswaikwil.nl. Maar ook komt er een embleem met “Mill is wa ik wil” wat straks te koop is en op carnavalskleding te naaien is.

Aan René de vraag hoe dit alles in zijn werk is gegaan: “Ergens in mei vroeg Corné Kremers mij om een lied te maken ter gelegenheid van 66 jaar Carnaval Mill. Niet per sé een carnavalslied, maar vooral een gezellig Mills nummer. We kennen elkaar natuurlijk al jaren. Vroeger schreef ik teksten voor K en K en speelde ik de orkestbanden in. En op de laatste blèravond hebben we samen met Jeroen van den Heuvel en Rob Slaats als Pretpakket op het podium gestaan, die we toen overigens ook wonnen.

Ik ben toen aan de slag gegaan met tekst en een melodie.
Het refrein was vrij snel helder: Mill is wa ik wil! De coupletten kwamen enkele weken later na wat passen en meten. Nadat ik de melodie klaar had ben ik de partijen gaan inspelen. Drums, bas, blazers enzovoorts. De eerste versie was een polonaiseversie. Ik vond het leuk om er ook een soort Viva Hollandia-beat bij te maken. Later op verzoek nog een wat snellere après ski variant. Vervolgens heb ik voor Corné nog een “Mill is wa ik wil” logo ontworpen.

In augustus ben ik bij Studio Hans Leijten in Boekel gaan inzingen.
Bij elk nummer 3 stemmen. Na negen zangtracks op een avond was de pijp leeg. Hans is daarna gestart met het maken van de mix en heeft er wat “kroeggeluid” onder gezet.

Ik hoop dat “Mill is wa ik wil” lekker blijft hangen en de komende jaren veel gezongen wordt. Ik heb ook van elke versie een orkestband, dus iedereen kan ‘m zingen zo vaak als ie wil.”

Ben je zelf ook in Mill geboren? “Nou, ik ben wel gemaakt in Mill. Even later was ik twee maanden te vroeg en mocht dus eerst in de couveuse van het Maasziekenhuis. Daarna heb ik 50 jaar met veel plezier in Mill gewoond. Nu woon ik alweer 4 jaar in Beugen. Maar, ééns een Millenaar, altijd een Millenaar. “Mill is wa ik wil” is natuurlijk ook voor alle import- en exportMillenaren.”

Schrijf je al langer nummers? “Omdat ik het jaren veel te druk had met werk, muziek en Juliana kwam het er nooit echt van.

In de corona-periode had ik ineens veel meer tijd en ontdekte ik dat het superleuk was.

Ik heb nu 6 liedjes op de plank, waarvan er eentje door een zanger uit Beneden-Leeuwen zal worden uitgebracht in maart 2024. Dit in samenwerking met DJ Galaga uit Driel. Verder wil ik in 2024 liedjes gaan verkopen via “hitzoektartiest.nl”. Een domein dat ik heb vastgelegd en waar ik dan mijn creaties aanbied.”

Maak je nog steeds muziek? “Jawel hoor, maar een stuk minder dan vroeger. Ik speel toetsen vanaf mijn 7e en sta vanaf mijn 18e op het podium. Voor gezellige feestjes kan je me bellen, maar weekenden vrij zijn heerlijk, naast mijn drukke baan bij Weemen.
Muziek zit in het Gosses-DNA. Mijn vader Ad en oom Stanny treden nog op en natuurlijk heb ik jaren met mijn nichtje Ilse opgetreden. Muziek zit in het bloed.”

En schrijven is je nieuwe hobby? “Ja klopt. Het is lastig om bij een A artiest binnen te komen met je liedje. Deze artiesten hebben vaak een heel producerteam om zich heen. En daarnaast zijn er, net als ik, honderden schrijvers met duizenden liedjes. Ik zou de “Engelbewaarder” echt wel geschreven willen hebben hoor!”

Tot slot: “Ik wens alle Millenaren veel plezier met “Mill is wa ik wil”!”