Dukzat zonder Prins Robert op het podium op Millse Pronkzittingen

Foto Cockie Kremers

Stichting Carnaval Mill concentreert dit seizoen 3 pronkzittingen in 1 weekend. Dat op vrijdagavond 31 januari, zaterdagavond 1 februari en zondagmiddag 2 februari. De zittingen hebben ieder een eigen naam maar bevatten alle 3 hetzelfde volledige programma. De Première zitting op vrijdag 31 januari en de Gala zitting op 1 februari start om 20.00 uur. De Finale zitting op zondag 2 februari start om 15.00 uur. Dat alles in de Theaterzaal van Myllesweerd aan de Kerkstraat in Mill.

Dukzat

Voor Dukzat is het dit jaar wel anders dan de voorgaande 14 keer dat ze deelnamen aan de Millse pronkzittingen. Robert Verweijen die actief deel uitmaakt van Dukzat is namelijk samen met zijn Marloes het regerende prinsenpaar. “Direct na hun verschijning gaf Robert al aan dat hij dit keer dus niet mee kon doen aan onze act,” vertelt Jurgen van Hal. “Want dan zou hij het optreden voor en na ons missen en dat kan natuurlijk niet. Het is hierdoor wel even anders. Want samen met Robert schreef ik eigenlijk alle teksten en bedachten we het hoe en wat. Nu Robert niet mee doet overleggen we met een groter clubje binnen Dukzat.”

Het thema van hun optreden was al rond de kermis bekend, maar pas begin november is men er echt mee aan de slag gegaan. “Voor mijn werk ben ik in november naar IJsland geweest en onderweg in de trein en vliegtuig heb ik mooi aan de act en teksten kunnen werken. We oefenden eerst altijd bij Bert Verweijen in de galerie, dit jaar doen we dat in café Hatseflats bij Gradje van Eeuwijk. We hebben de eerste repetitie, of eigenlijk vergadering gehad en alle teksten zijn nu klaar.”

En of Robert toch in hun stuk voor gaat komen? Dat hoort en ziet u tijdens de pronkzittingen.

Programma

Tijdens de pronkzittingen 2020 zijn er optredens van historicus Bennie Klein, Heddekkes, Bravro’s, WAD, Ex-prinsen, Los Amigos, Ex-prinsessen, Mien deBuut, Duk Zat, Jut en Jul, GèrMills, Elfkes, Gèrmerinnekes en Pretpakket (winnaars Blerlied).

Kaartverkoop

Op zondag 19 januari is de officiële kaartverkoop. Dat in café de Winkel aan de Hoogstraat 3. Deuren gaan om 15.00 uur open en om 17.00 uur start de kaartverkoop. Die middag zal tussen 15.00 uur en 17.00 uur al iedereen in de juiste sfeer gebracht worden voor de pronkzittingen en carnaval. Zo is er o.a. een optreden van het Pretpakket, is er een rad van avontuur waarmee diverse prijzen te winnen zijn die te maken hebben met de pronkzittingen en DJ Benzel zal zorgen voor de juiste muziek.

Meer

Meer weten over carnaval in Mill? Like dan de Facebookpagina van SCM ’t Gèrmelaand en zie www.germelaand.nl