Geweldige jeugdzitting van de Foekepot

Zondag 12 februari liet Mill zien waar een klein dorp groot in kan zijn. De jeugdzittingcommissie was in januari volop op zoek naar jong talent. Nou, dat hebben ze zeker gevonden. Na 2 jaar geen jeugdzitting, kwam alles weer op gang. Samen met wat hulp van de grote pronkzittingcommissie, werd een mooie opening in elkaar gezet. Het presentatie duo Jenna (Olivier) en Evy (Beerendonk) praatte de hele show aan elkaar en wat voor show…!!

Het aanwezige publiek heeft van 15 spetterende optredens mogen genieten. De winnaars van het mekkerlied, De Herrieschuppers, trapte het feestje af. Veel muziek en dans was te zien door de dansgardes van de Foekepot, De Elfkes en Germerinnekes. Zij lieten hun showdans en gardedans zien. Ook Keep on Movin’ deed met 2 mooie optredens mee. De jeugdraad van de Foekepot zette hun beste beentje voor en zorgde voor een feestje in de zaal. Cabaret, mime en toneel was te zien op het podium in Myllesweerd.

Prins Pieter, Prinses Dirkje en Narrin Sterre hebben van alle optredens genoten. Dat de jeugdzitting voor alle leeftijden is, liet de 4-jarige Chris wel zien. Vol overgave zette hij de zaal op z’n kop met een hardrock nummer van Rammstein. Als verrassing dansten de Germills hun gardedans. Om half 5 was de middag ten einde en gingen alle deelnemers, in het bezit van een medaille van onze jeugdheersers, voldaan naar huis.

Gezien het enorme enthousiasme van de deelnemers en het aanwezige publiek, belooft het een supermooie carnaval te worden. De Foekepot, verantwoordelijk voor jeugdcarnaval in Mill, kan met een goed gevoel terugkijken op de jeugdzitting.

We hopen veel gezichten terug te zien op de kindermiddagen bij Café De Directeur en Café Het Lagerhuis. En op de jeugdavonden in Jongerencentrum de Wissel.

De foto’s van deze prachtige middag vind je op onze facebookpagina of de website: https://germelaand.nl/index.php/nggallery/2022-2023-3/jeugdzitting-2022-2023-7?page_id=535

Foto: Demi van der Ven