Gewijzigde route carnavalsoptocht

Elk jaar is er tijdens carnavalszondag een mooie optocht te bewonderen in de straten van Mill. Ook dit jaar zal dat uiteraard het geval zijn. Echter omdat de carnaval dit jaar op een totaal vernieuwde manier gevierd gaat worden, zal de route dit jaar anders zijn. Raadpleeg hiervoor de website van Stichting Carnaval Mill.

Inschrijven voor de optocht gaat ook via onze website: www.germelaand.nl.
Daarop staat o.a. een instructie voor het inschrijven van de optocht. Ook kunnen daar de reglementen nagekeken worden.

Enkele punten van het reglement zijn o.a.:

– uitsluitend landbouwtractoren met een maximaal van 100 pk zijn toegestaan en ze moeten voldoen aan de eisen van de R.D.W.

– glaswerk en blikken zijn verboden. Plastic flessen zijn wel toegestaan en dit geldt zowel voor, tijdens en na de optocht.

– aggregaten mogen niet meer dan 10KVA aan vermogen hebben en geluidsinstallaties mogen niet meer dan 85 DBA produceren, gemeten op 3 meter afstand.

De optochtcommissie heeft tevens de intentie om deelnemers te bezoeken, maar ook om ondersteuning te verlenen bij o.a. aanleveren van materialen die nodig zijn of vragen die gesteld kunnen worden, en al wat nog meer nodig is. De deelnemers en de commissie hebben dan ook een App groep gemaakt, waarbij ze elkaar om hulp kunnen vragen. Tot nu toe werkt dit allemaal fantastisch en wordt er ook onderling steeds meer begrip getoond voor elkaar. Dus dit is zeer positief.

Ook dit jaar zal er weer een afterparty zijn op het marktplein in Mill. Daarna zou het natuurlijk prachtig zijn, als alle deelnemers van de afterparty in een lange polonaise naar Aldendrielpark zouden gaan, om eventuele prijzen, die daar uitgereikt worden, in ontvangst te nemen en er daarna met zijn allen een heel groot feest van te maken.

Stichting Carnaval Mill wenst de deelnemers dan ook heel veel succes en zeer zeker heel veel plezier met de voorbereidingen voor de optocht. Laten we er met zijn allen weer een hele mooie happening van maken.

Volg ons ook op Facebook en Instagram, voor meer info.