Hans Derks Ere Gèrm

Op zondag 11 december, tijdens het jubileum van de 55 jarige Foekepot, heeft SCM Ut Gèrmelaand Hans Derks benoemd tot Eregerm.

Hans is al jaren voorzitter van de Foekepot en dat doet hij met een zeer grote inzet. Hij wil graag van alles op de hoogte zijn wat er binnen de Foekepot gebeurd. Hij is lid van de meeste commissies en heeft dan vaak een belangrijke rol binnen deze commissies en bekleedt ook daar de voorzittersrol. Hij kent alle vrijwilligers en weet wat hij aan ze heeft.

Het begon voor Hans allemaal in de concertzaal waarvoor een draaiboek gereed lag dat elk jaar gevolgd kon worden, maar er waren altijd zaken die opnieuw bekeken moesten worden. Nadat het jeugdcarnaval niet meer mogelijk was in de concertzaal kwam er de tent. Vele uren zijn er gaan zitten om dit allemaal op poten te krijgen. En met succes, zowel in de middagen als tijdens de avonden zat de tent tot de nok toe vol en Hans zorgde er met de vrijwilligers voor dat alles goed bleef verlopen. Na de tent kwam de verhuizing naar Myllesweerd. Uiteraard kwamen hier ook veel aanpassingen bij kijken en ook hier bewees Hans uit het juiste hout gesneden te zijn. Het is allemaal weer prima verlopen.

Een nieuwe activiteit in de tijd dat Hans voorzitter is geweest was de Mekkeravond. Ook dit jaar weer een succesvolle avond waarbij veel jeugd heel veel plezier heeft. Hans leidt deze avonden op zijn eigen manier en het moet allemaal goed verlopen, anders heeft hij er flink de pee in!
De financiën van de Foekepot beheert hij alsof het zijn eigen portemonnee is en als er ooit teveel uitgegeven dreigt te worden dan horen we dat meteen! Ook als het binnen andere commissies is.

De prins en/of prinses en nar(rin) draagt hij elk jaar op handen, hij legt ze diep in de watten en zorgt ervoor dat ze niets te kort komen. Alle woordjes die uitgesproken moeten worden zijn klaar als het prinsenpaar verschijnt.
Ook binnen het AB van SCM draagt Hans zijn steentje bij, hij laat graag horen hoe hij over bepaalde zaken denkt en is daarom zeer belangrijk voor Ut Gèrmelaand. Dit allemaal heeft het bestuur van SCM doen besluiten om Hans te benoemen tot Eregerm! Een titel die hij dik en dubbel heeft verdiend!

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter