In Memoriam Bert Jacobs

Als trotse oprichter van de boerenbruiloft zette Bert Jacobs 40 jaar geleden de toon voor een schitterende carnavalsmaandag in Mill. Hij wist een stille carnavalsdag om te toveren tot een succesvolle bruiloft waar menig carnavalsvierder met plezier aan deelneemt.

In 1977 startte Bert met de allereerste voorbereidingen van de boerenbruiloft. Hij verzamelde twee jaar lang alle geschiedenis over gebruiken en gewoontes bij bruiloften tussen 1600 en 1700. Toen in 1979 dan ook het eerste boerenja-woord werd gegeven, was Bert een ware traditie gestart. Zijn betrokkenheid, zijn energie en zijn passie zorgden er dan ook voor dat de boerenbruiloft na 40 jaar nog steeds bestaat.

In 1993 was het de beurt aan Bert zelf, samen met zijn vrouw Lieske. Samen werden ze het 15e boerenpaar: na 14 jaar organiseren werden ze zelf in het boerenzonnetje gezet. Toen zeven jaar geleden de organisatie van de boerenbruiloft aan Stichting Carnaval Mill werd overgedragen,
betekende dat echter niet dat Bert er niet meer mee bezig was. Zelfs dit jaar stond hij nog, bepakt met vele fysieke herinneringen zoals foto’s en trouwpenningen, klaar voor de commissie om zijn mooiste herinneringen met ons te delen.

De bijzondere verhalen die Bert in die jaren heeft verzameld over de boerenbruiloften zijn een inspiratie voor de boerencommissie en boerenparen. We zullen hem niet vergeten.

Commissie Boerenbruiloft
Stichting Carnaval Mill

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter