In memoriam Frans Keurentjes

Op maandag 20 juli ontvingen wij het droevige bericht dat Frans Keurentjes is overleden. Drie dagen na zijn 82e verjaardag stierf hij volkomen onverwacht. Een zwaar gemis voor zijn familie en vrienden maar zeker ook voor Stichting Carnaval Mill.

Frans was in 1962 Prins van Ut Germelaand in de tijd dat er nog diverse carnavalsverenigingen waren die, mede met Frans als grondlegger, daarna zijn samengegaan in een federatie, de latere stichting zoals we die nu kennen. Ook in 1962 nam de zegelvereniging, ook weer mede dankzij Frans, het initiatief tot het organiseren van jeugdcarnaval in Mill. Ook deze carnaval bestaat nog steeds en kennen we nu als de Foekepot. Frans is de carnaval, ondanks zijn drukke werkzaamheden als samenlevingsopbouwwerker, altijd blijven volgen en was bijna altijd op de vergadering aanwezig met een kritische noot op nieuwe ideeën waar hij overigens altijd voor open stond. Frans was betrokken bij de totstandkoming van een fototentoonstelling tijdens ons 44 jarig jubileum, heeft bijgedragen tot de ontwikkeling van een motto en in diverse commissies gezeten. Alles was altijd (letterlijk) tot in de puntjes geregeld. Zijn lijfspreuk uit 1962 was hem wat dat betreft op het lijf geschreven: “Gif ‘m van katoen”. Altijd met volle overgave zaken oppakken, iets waarvoor, niet alleen SCM maar veel verenigingen in Mill, hem dankbaar kunnen zijn. Het tekende Frans ook dat hij na zijn ongeval waardoor hij in een rolstoel terecht kwam altijd positief bleef en zoveel als mogelijk zelfstandig wilde blijven.

In 2012 is Frans nog gehuldigd voor het feit dat hij 50 jaar ex-prins was. Een eer die niet veel personen meemaken en hij droeg die witte jas nog steeds met trots! Hij heeft het carnavalsgevoel ook zeker doorgegeven, zijn dochter Monic was in 1992 prinses en zijn kleinzoon Jeroen was in 2012 Jongker.

Frans: bedankt wat je voor Stichting Carnaval Mill hebt gedaan, rust zacht!

Een laatste Alaaf!

Namens SCM ’t Gèrmelaand, William van Gemert, voorzitter

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter