Jeugdprinses Evy en narrin Jenna heersen over de Foekepot, De Mekkerbende winnen Mekkerlied 2020

Vrijdagavond 22 november begon in Mill ook voor de jeugd het carnavalsseizoen 2019 – 2020. Dit met de Mèkkeravond in Myllesweerd. Er werd muzikaal gestreden om de titel carnavalsschlager 2020, maar iedereen was natuurlijk ook benieuwd naar de nieuwe jeugdheersers. Dat bleken Jeugdprinses Evy Beerendonk en narrin Jenna Olivier te zijn. Zij werden onder luid applaus ontvangen en als dit de voorbode is voor carnaval 2020, dan gaat het een groot feest worden.
 
Feest was het echter de hele avond al in Myllesweerd. Want de jeugdcarnavalshoogheden en hun gevolg uit Sint Hubert, Langenboom en Wilbertoord waren ook te gast in Mill. Zij zagen hoe De Gekke Germe (winnaars van vorig jaar), De Feestgeng, De gekker Glitters, De Brugpiepers en De Mekkerbende streden om de grote Mèkkerbokaal. Uiteindelijk wist de Mekkerbende de meeste punten te verzamelen en zullen zij dit jaar zorg gaan dragen voor een regelmatige vertolking van hun carnavalsschlager. Dat o.a. op de jeugdzittingen, maar ook tijdens carnaval zelf zal het regelmatig te horen zijn.
 
Net als vorig jaar presenteerden Suuske en Wieske de Mèkkeravond. Ze hadden het druk, want naast het aan- en afkondigen van alle liedjes, zorgden zij ook voor mooie aankondigingen van de dansmariekes. Er waren niet alleen dansen van onze eigen Elfkes en Germerinnekes, maar ook waren er optredens van de dansmariekes uit de kerkdorpen. Dat alles zorgde voor een vol maar feestelijk en mooi programma in Myllesweerd.
 
Meer weten over carnaval in Mill? Like dan de Facebookpagina van de Foekepot en van SCM ’t Gèrmelaand. Zie ook de site www.germelaand.nl voor meer informatie.