Maarten van Tienen terug in de ton op Millse pronkzitting als historicus Bennie Klein

Foto Cockie Kremers

Stichting Carnaval Mill concentreert dit seizoen 3 pronkzittingen in 1 weekend. Dat op vrijdagavond 31 januari, zaterdagavond 1 februari en zondagmiddag 2 februari. De zittingen hebben ieder een eigen naam maar bevatten alle 3 hetzelfde volledige programma. De Première zitting op vrijdag 31 januari en de Gala zitting op 1 februari start om 20.00 uur. De Finale zitting op zondag 2 februari start om 15.00 uur. Dat alles in de Theaterzaal van Myllesweerd aan de Kerkstraat in Mill.

Historicus Bennie Klein

Na twee jaar afwezigheid is Maarten van Tienen weer terug in de ton op de Millse pronkzittingen. Hij kruipt opnieuw in de huid van historicus Bennie Klein. “In 2015 deed ik voor het eerst mee, toen met een algemene buut. In 2016 ging ik als Bennie Klein, een historicus en dat was echt een succes. Die buut probeerde ik het jaar daarna wel te evenaren en hij was wel leuk, maar niet als die van het jaar daarvoor.” Door omstandigheden moest Maarten de zittingen in 2018 en 2019 laten schieten. “In februari dit jaar ben ik toch weer gaan schrijven met opnieuw historicus Bennie Klein als typetje.”

Met de Millse kermis vroeg iemand aan Maarten of hij weer deel ging nemen aan de zittingen. “Ik vertelde dat ik wel wat had maar er nog niet helemaal tevreden over was. Hij bood toen aan om mee te denken en daar zijn nog twee andere personen bijgekomen. Met zijn vieren hebben we een paar keer gezeten en hen gebruik ik nu als klankbord.”

Rond deze tijd zal de laatste hand gelegd worden aan het verhaal en start het repeteren. “Nu krijg ik nog regelmatig reacties op het verhaal van Bennie Klein, dit jaar wordt hij zelfs elders op een pronkzitting gedaan. Ik hoop dat hij net zo goed aan gaat slaan als in 2016.”  

Programma

Tijdens de pronkzittingen 2020 zijn er optredens van historicus Bennie Klein, Heddekkes, Bravro’s, WAD, Ex-prinsen, Los Amigos, Ex-prinsessen, Mien deBuut, Duk Zat, Jut en Jul, GèrMills, Elfkes, Gèrmerinnekes en Pretpakket (winnaars Blerlied).

Kaartverkoop

Op zondag 19 januari is de officiële kaartverkoop. Dat in café de Winkel aan de Hoogstraat 3. Deuren gaan om 15.00 uur open en om 17.00 uur start de kaartverkoop. Die middag zal tussen 15.00 uur en 17.00 uur al iedereen in de juiste sfeer gebracht worden voor de pronkzittingen en carnaval. Zo is er o.a. een optreden van het Pretpakket, is er een rad van avontuur waarmee diverse prijzen te winnen zijn die te maken hebben met de pronkzittingen en DJ Benzel zal zorgen voor de juiste muziek.