Prins Bram en Prinses Renske nieuwe heersers van Ut Germelaand

Vanavond was de verschijning van dit nieuwe Prinsenpaar. In het dagelijkse leven Bram Schreven en Renske Driessen

De Speurders Germelaand hebben enorm hun best gedaan om de identiteit van het Prinsenpaar te achterhalen en dat is gelukt. Proficiat!

De avond (en het carnavalsseizoen) werd symbolisch geopend door de voorzitter van Stichting Carnaval Mill, William van Gemert, met het ontsteken van het licht in de Gèrmepaal.

Om 20.30 uur begon de blèravond. Er waren 6 deelnemers die allemaal 2 keer opgetreden hebben. Het waren Brabants Bont, de Foekepot, Gij en ik, Pretpakket, Lollievrollie en de Professors. De uiteindelijke winnaars zijn De Professors met hun lied Altied Feest. Zij hebben de Gèrmebokaal gewonnen en deze blijft een jaar lang in hun bezit. Ook gingen ze er met munten ter waarde van € 60 vandoor.
De Professors zijn ook de winnaars van de publieksprijs. Zij ontvingen voor € 50 aan munten.

De presentatoren van die avond waren Sjors Dollevoet en Leroy Laclé en zij hebben hun taak prima volbracht en het publiek in ieder geval enorm enthousiast gemaakt.

In de pauze presenteerden de GèrMills hun nieuwe gardedans. Dat was weer een streling voor het oog. Het zag er weer allemaal goed en perfect uit.

Ook werd er tijdens de pauze een filmpje gedraaid waarin al aanwijzingen zaten over de nieuwe Heersers. Dit was erg grappig en een leuk onderdeel van de pauze.

De jurering was dit jaar anders dan anders, want er waren 5 mensen in het publiek die jury waren, zonder dat hun namen bekend zijn gemaakt. En verder heeft het licht en geluid, de mensen achter de bar, de deelnemers onderling en het publiek gejureerd.

Nadat de finalisten hun winnend lied nog een keer gezongen hadden, brak eindelijk het “Moment Suprème” aan. Toch elk jaar weer het hoogtepunt van de avond, de bekendmaking van de nieuwe Hoogheden van ut Germelaand. Zij kregen van het vele publiek een heel warm welkom en werden met veel enthousiasme ontvangen.

Er wordt nog tot in de late uurtjes gefeest met de Prins en Prinses. Ze hebben er veel zin in, en met zijn allen gaan we er weer een prachtig carnavalsseizoen tegemoet met vele hoogtepunten. Een andere carnaval dan anders, maar zeker niet minder mooi, misschien alleen maar nog veel gezelliger.

Op zaterdag 1 december wordt het Prinsenpaar een receptie aangeboden. Dan krijgt iedereen de gelegenheid om onze Hoogheden te feliciteren.
Later op die avond is er ook de verschijning van het Boerenbruidspaar en van het Jongkerpaar. Dus dit is ook weer een datum om in de agenda te zetten. Dit wil je allemaal niet missen.

Prins Bram en Prinses Renske 

De Professors