Pronkzittingen ut Gèrmelaand

Afgelopen weken waren weer de jaarlijkse pronkzittingen te Mill. Stichting Carnaval kan terugkijken op twee zeer geslaagde weekenden.
 
De avonden, maar ook de middagzitting waren zeer goed bezet en alle artiesten samen, hebben weer mooie, goede optredens laten zien. De opening was prachtig met een leuk filmpje. Alle hoogheden van dit seizoen werden in het zonnetje gezet.
 
RenS, twee mannen, waren op bezoek bij Tongelaar, waar ze vele biertjes nuttigden. Ook hebben ze daar de nacht doorgebracht.
 
Daarna was er een dans van oftewel de Germerinnekes of de Elfkes. Het was een lust voor het oog. En de dansen werden weer strak uitgevoerd.
 
’t Klien Grut was weer terug met ’t theater van ut Klein Grut. Ze hielden zich bezig met nieuws van de afgelopen tijd. En in Myllesweerd werd een heuse workshop fobieën georganiseerd.
 
WAD bestaat uit 3 vrouwen die een vlotte babbel hebben. Ze waren op de camping en de een vond het heerlijk en knus en lekker warm, terwijl de ander het constant koud had. De derde vond aan de camping niks aan. Maar gesandwicht worden, tussen 2 mannen, houd je vanzelf lekker warm.
 
De gardedans van de Germills was er weer eentje om in te lijsten. En de 8 meiden zagen er fantastisch uit, want dit jaar droegen ze een nieuwe outfit.
 
Ook de ex-prinsessen lieten zich van een zwart/witte kant zien. Bij hun dans wist je niet welk been bij welke persoon hoorde. Het was een soort mind fucking en mooi uitgevoerd.
 
Jut en Jul hadden weer allerlei weetjes over diverse Millenaren. Ze begeleidden dit zelf weer met prachtig vertolkte liedjes. En uiteraard als kers op de taart, de Millenaar van het jaar in de persoon van Sylvia Willems.
 
De Bravro’s hadden een cursus Facebook en liken. De cursusleidsters lieten ons allerlei mogelijkheden zijn om nog beter gebruik te maken van onze mobieltjes. Zelfs Jomanda’s kennis van wat mensen op de zaal op hun whatsApp hadden, was verbluffend te noemen.
 
De ex-prinsen brachten een ode aan de man die het bier uitvond, met allerlei verschillende liedjes met als hoofdingrediënt, bier.
 
Ook de showdans van de Germills was weer spectaculair met een heuse dance contest. Zeker het aanzien meer dan waard.
Duk zat, bevond zich in een sportschool. Ze hadden allerlei oefeningen, die je normaal niet zo gauw tegenkomt bij deze instituten. De stroom werd nog ouderwets voorzien door iemand met een fiets. De instructrice van de sportschool had wel zeer bijzondere bewegingen in petto voor de sporters.
 
Daarna was Pim, de tonprater aan de beurt. Skiën als nudist valt blijkbaar toch niet helemaal mee, want het was wel wennen in de kou. Maar gelukkig was er in de buutton een kachel geplaatst. Een mooie buut en vooral als debutant.
 
Helaas waren er dit jaar een paar uitvallers, maar daarbij hebben Jan Vollenberg en Tom Raaymakers uit Wilbertoord, een enorme dienst bewezen aan ut Germelaand. Hun optredens waren geweldig en de laatste avond, was Tom zelfs alleen. Hij heeft toen in de buutton gestaan. Ook voor hem was dat de allereerste keer. Als Janus van Hout. Mooi gedaan allemaal en ook de acts met Jan waren hilarisch.
 
De avond werd afgesloten met een grand finale. De winnaars van het Blèrlied, Gij en Ik, zongen hun lied en alle deelnemers aan de pronkzitting, deden heel enthousiast mee.
 
Ut Germelaand kan weer trots terugkijken op prima zittingen.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter