Veertigste Boerenbruidspaar kijkt uit naar hun dag

Jeroen van der Pol en Saskia Verweijen zijn dit jaar boer Ties en boerin Anna, het boerenbruidspaar van ut Germelaand. Ze wonen aan de Brugse Berg, samen met de vier kinderen van Saskia: Maud, Britt, Stijn en Floor. Jeroen is een echte Zéllandse Smous: in Zeeland geboren en getogen. Hij werkt bij Bofram Techniek in Zeeland als monteur. Naast zijn werk is Jeroen bestuurslid bij CCM de Zandhazen in Mill (crossclub) en is hij leiding bij het jeugdhandbalkamp van MHV. Saskia is als Bok geboren in Sint Hubert. Vanaf haar 6e jaar kwam ze in Mill wonen en werd ze een Germ. Zij werkt bij thuiszorg Pantein in Wanroij. Saskia is bestuurslid van buurtschap de Achterdijk en op basisschool de LenS is zij luizenmoeder en zit ze in de versiergroep.

Op carnavalsmaandag 12 februari 2018 gaan ze in het ‘onecht trouwen’ als boer Ties en boerin Anna. “Door Wendie de Veer van de boerencommissie zijn wij gevraagd om boerenbruidspaar te worden”, vertelt Jeroen. “Toen eenmaal duidelijk werd wat er van ons verwacht wordt als boerenbruidspaar zijnde, hebben we heel snel ‘ja’ gezegd”.

Alle vier de kinderen zijn op andere momenten ingelicht door Jeroen en Saskia. Zo wist Maud als eerste, op vrijdagavond voor de onthulling, dat zij het boerenpaar van ut Gèrmelaand zouden worden. Britt werd een dag later, op zaterdagochtend ingelicht. Saskia geeft lachend aan: “Maud en Britt gaven allebei hetzelfde antwoord: ‘Oh nee toch!?’”, in de veronderstelling dat zij in de spotlight zouden komen staan. “Na wat uitleg van ons wat het inhoudt allemaal, leek het ze mee te vallen”, vult Jeroen aan.
Stijn werd zaterdagmiddag op de hoogte gebracht en reageerde nuchter: “ik vind het goed”. Saskia vertelt over Floor: “Floor hebben we het laat in de middag na het handballen pas verteld. Die kan haar mond nog niet zo goed houden uit enthousiasme”. Lachend vult Jeroen aan: “Die was inderdaad helemaal enthousiast”.

De dag van de verschijning, afgelopen zaterdag 25 november, verliep best goed voor Jeroen en Saskia. Zo viel het overdag nog mee met de zenuwen. Maar hoe dichter bij de onthulling, hoe spannender het werd.
Het duurde niet lang voordat het avond was en boerencommissieleden Wendie de Veer en Marieke Roijendijk het boerenpaar en de kinderen kwamen ophalen.

Dit jaar wordt de boerenbruiloft in Mill voor de 40e keer georganiseerd. Voorafgaand de verschijning van het boerenpaar is hier samen met d’Auwe kant bij stilgestaan. “De verschijning zelf was erg leuk, maar wel spannend als je achter het doek op het podium staat”, vertelt Saskia. Jeroen vult haar aan: “Je weet ook niet wat je moet verwachten als je daar staat voor een volle zaal, maar het was geweldig om zo veel bekenden te zien!”

Met veel plezier denkt het boerenpaar terug aan het gesprek met Pieter van den Elzen, ter voorbereiding op de boerenbruiloft. Als Smouzen onderling konden Jeroen en Pieter nog even goed bijpraten. “Het was erg gezellig en leuk, de avond was zo voorbij”, aldus Jeroen.

Het programma van de boerenbruiloft op maandag 12 februari 2018 in ’t Lagerhuis in Mill:
12.00 uur zaal open; 12:30 uur begin boerenbruiloft; 14:15 uur receptie; 15:00 uur feest; 18:00 uur boerenbuffet (€9,50, tot 16 jaar €4,00, aanmelden via boerenbuffet@germelaand.nl of 06-29287303);
19:00 uur afterparty!!

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter