Programma carnavalsdagen 2017

Het carnavalsprogramma van ’t Germelaand ziet er als volgt uit:

Woensdag 22 februari gaat het Prinsenpaar op ziekenbezoek.

Vrijdag 24 februari is de dag van het scholenbezoek. Voor de middag van 09.00 – 10.30 uur gaan het Prinsenpaar, Boerenpaar en het Jeugdprinsenpaar naar feestlocatie Noelemak. Dat is van basisschool de Kameleon. Daarna gaan ze naar Kinderopvang Spring en dat is tot 11.00 uur. Vanaf 11.30-13.00 uur bezoeken alle hoogheden Myllesweerd, waar Basisschool de Lens carnaval viert.
Ook is er op vrijdag avond vanaf 18.00 uur de sleuteloverdracht voor de jeugd.
Om 19.00 uur gaat het Prinsenpaar op bezoek bij Domus, waar ook een carnavalsfeest wordt gehouden. 21.00 uur barst het Jonkerfeest los bij Café de Winkel. Daar zal het Prinsenpaar incognito aanwezig zijn.

Carnavalszaterdag wordt elk jaar geopend met een Eucharistieviering. Deze is om 18.30 uur. De muziek en zang wordt verzorgd door de Straetlappen.
Na het kerkelijk bezoek begeeft het hele gezelschap zich naar Myllesweerd waar de sleuteloverdracht zal plaatsvinden. Tijdstip is 20.15 uur.
Aansluitend is er bij café Royal het openingsbal waar iedereen van harte welkom is en waar het weer een dolle boel zal worden.

De zondag staat in het teken van de carnavalsoptocht. Deze start vanaf de Leeuwerikstraat om 14.11 uur.
De prijsuitreikingen vinden plaats om 17.00 uur bij Royal voor ongemotoriseeerde wagens en individuelen.
Om 18.00 uur is het prijsuitreiking van de optocht bij het Lagerhuis voor gemotoriseerde en buitendorpse wagens.
Bij het Lagerhuis vanaf 19.00 uur een Heavy Hoempa feestje. Het Prinsenpaar met de garde is daar tot 20.00 uur.
’s Avonds bezoekt het Prinsenpaar bij Royal de “Boergondische polonaise partie”.
En het is de eerste avond van het Jeugdcarnaval in Myllesweerd voor de jeugd vanaf eerste jaar voortgezet onderwijs tot 18 jaar. DJ daar is Kazkid. Tijdstip is vanaf 19.00 – 00.30 uur. Dus voor de jongeren onder ons “the place to be”.

Maandag 28 februari staat in het teken van de Boerenbruiloft. Locatie is het Lagerhuis. Het Prinsenpaar zal zijn opwachting daar maken vanaf 12.00 uur. Boer Ties en Boerin Anna arriveren daar om 13.11 uur waarna de trouwplechtigheid kan beginnen.
Aanvang van de receptie is om 14.15 uur. Al jarenlang wordt er in Mill op maandag gedweild. Deze dweiltocht begint om 15.00 uur. Het Prinsenpaar brengt dan ook een bezoek aan het jeugdbal in Myllesweerd en uiteraard aan alle dweilhaltes. In alle horecagelegenheden te Mill kan er dan flink gefeest worden. En dan is er op maandagavond weer een jeugdcarnaval vanaf 19.00 – 00.30 uur in Myllesweerd. Deze avond treedt Stuk.TV op. Een echte kaskraker. Dat gaat vast heel erg leuk worden voor de jongeren.

Dinsdagmorgen start het Prinsenpaar allereerst om 11.11 uur met een Carnavalsontbijt bij ’t Centrum. Hiervoor zijn alle carnavalsvierders uitgenodigd. Na het ontbijt gaat het hele gezelschap naar Myllesweerd waar om 13.11 uur de kinderoptocht start. Aansluitend is het jeugdbal in de zaal van Myllesweerd waar het Prinsenpaar ook aanwezig is. Om 15.00 uur bezoekt het Prinsenpaar de “sfeer van weleer” bij Royal.
Daarna gaan ze terug naar Myllesweerd om aanwezig te zijn bij het afscheid van de Jeugdheersers. Dit is zo rond de klok van 16.30 uur.
Het jeugdcarnaval in Myllesweerd is die avond ook weer vanaf 19.00 uur tot 00.30 uur. Die avond treedt Rudi Feral op. Yes!! dat wordt me nog eens een knaller als afsluiting van het Jeugdcarnaval.
20.30 uur barst het Carnavalsfeest nog een keer flink los bij ’t Centrum in Mill.
Rond 23.11 uur is er dan de sleutelteruggave en het officiële afscheid. Ook zal de Germ weer in brand gestoken worden. En dan is het einde van het Carnavalsseizoen 2016 – 2017 weer een feit. Altijd weer jammer maar helaas aan alle goede dingen komt een eind.

Stichting Carnaval Mill wenst iedereen heel fijne carnavalsdagen toe en hoopt velen van jullie te mogen begroeten bij onze vele activiteiten.

ALAAF!!!

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter